• Română
  • English

Jurnal de lectură XIV: O perspectivă sociologică asupra dragostei

aprilie 15, 2022

Am citit „Why Love Hurts: A Sociological Explanation”, de Eva Illouz, carte apărută în 2013.

Pentru Eva Illouz, ideea de suferință este strâns legată de experiența de a iubi. În această carte, ea subliniază dimensiunea pe care genul o aduce în relațiile romantice și arată că scripturile culturale când vine vorba de iubire romantică au un efect major asupra vieților femeilor.

Ce m-a interesat la carte este că, în ciuda clișeelor despre cum arată și cum ar trebui să fie o relație romantică, Illouz demonstrează că iubirea este obligată să ia o anumită formă din cauza relațiilor sociale și a instituțiilor cu care interacționează, deși psihanaliza și psihologia populară pun eșecurile în dragoste pe seama individului.

Cum este îngrădită iubirea și cum ar putea să arate ea este una dintre cele 15 teme abordate în tot atâtea videoclipuri, în cadrul proiectului EGALIS.

xoxo

Adriana

_____________

Proiectul „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație”, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen