• Română
  • English

Asociația Iele-Sânziene se alătură Coaliției pentru Egalitate de Gen

ianuarie 30, 2023

Asociația IELE-SÂNZIENE este o organizație feministă, care derulează proiecte dedicate tinerilor din România: ateliere educative (educație menstruală, educație sexuală), proiecte civice pentru promovarea egalității de gen (Cercul feminist, Revista Sânziene) și advocacy pentru schimbări sistemice pe termen lung.

În ianuarie 2021, Asociația a publicat o petiție prin care cer autorităților produse menstruale gratuite în școli. Petiția a fost semnată de peste 40.000 de persoane si a inițiat discuții cu reprezentanți ai ministerelor sănătății și educației în vederea implementării unui proiect pilot.

Ne alăturăm cauzei și împreună vom promova accesul universal și echitabil la produse de igienă menstruală pentru toate fetele din România.

De ce numele iele-sânziene?

"Am fost inspirate de mitologia românească, în care se spune că ielele sunt zâne rele, răzbunătoare, spirite rebele ale morților, iar sânzienele sunt creaturi pașnice, care protejează femeile. În numele asociației se regăsesc ambele pentru că ne-a plăcut această antiteză și o considerăm relevantă pentru felul în care sunt privite fetele și femeile în societatea noastră." - Oana Constantin, Vicepreședintă Iele-Sânziene

Revista Sânziene este un proiect al Asociației Iele-Sânziene și este prima de acest gen din România, creată de adolescente, pentru adolescente. Ideea revistei a apărut ca un răspuns la nevoia adolescentelor de a se informa cu privire la diverse subiecte despre care cel mai adesea nu se discută nici în familie, nici la școală, dar care sunt foarte importante pentru dezvoltarea lor.

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen