• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

SECS se alătură Coaliției pentru Egalitate de Gen

noiembrie 8, 2021

În noiembrie 2021, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS) a devenit în mod oficial organizație membră a Coaliției pentru Egalitate de Gen.

Cu o experiență de peste 30 de ani de activitate, SECS a făcut eforturi constante pentru a crește accesul populației la servicii de sănătatea reproducerii și la educație sexuală.

Organizația a fost înființată în anul  1990 de 30 de medici ginecologi, asistente medicale, biologi, profesori, demografi, care se confruntaseră în activitatea lor cu efectul dramatic al inexistenței mijloacelor de contracepție și al interzicerii avortului în România comunistă.

De-a lungul anilor, SECS a fost un educator, un formator de opinie si un pioner in oferirea de servicii de planificare familiala. SECS a jucat un rol major in Programul National de Planificare Familiala si a sprijinit crearea unei retele coerente de sustinatori ai sanatatii reproducerii in România.

Viziunea SECS coincide cu valorile Coaliției pentru Egalitate de Gen și vom acționa împreună pentru ca fiecare persoană să poată să-și exercite drepturile sexuale și reproductive fără să fie stigmatizată și discriminată, într-o societate care valorizează diversitatea, toleranța și incluziunea socială.

Puteți umări activitatea SECS pe website și  Facebook.

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen