• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

WikiGap Hackathon la Cluj Napoca (19 iulie) și București (23 iulie)

iulie 4, 2022

Cât de cunoscute sunt femeile din istoria României? Vom afla la atelierele WikiGap Hackathon din Cluj Napoca (19 iulie) și București (23 iulie)

Cu ajutorul voluntarelor/ilor vor fi create sau completate, până la finalul lunii august, 20 de pagini de Wikipedia, în limba română, despre femei remarcabile din România și evenimente marcate din mișcarea feministă autohtonă.

Atelierele sunt organizate de Asociația Front, ACTEDO - Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului, CPE - Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Asociația Plural și Asociația Sexul vs Barza, în cadrul proiectului EGALIS: egalitate de gen prin schimbare socială și educație.

Activitatea are ca scop educarea publicului larg cu privire la personalitățile feminine din România care s-au afirmat de-a lungul timpului în diverse domenii - în publicistică, cultură, literatură, științe (medicină, matematică, inginerie etc.), precum și oferirea de informații despre subiecte de interes ca avortul în România, feminismul rom, sufragiul feminin ș.a. Activitatea va conduce și la crearea unor pagini de wikipedia, acum inexistente, despre organizații care au promovat drepturi ale femeilor de-a lungul vremii sau care fac asta în prezent.


Proiectul „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație” este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen