• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Sesiune de formare pentru cadre didactice: „Integrarea egalității de gen la clasă în învățământul preuniversitar”

mai 11, 2022

În zilele de 20 și 21 mai 2022 se organizează la București  sesiunea de formare „Integrarea egalității de gen la clasă în învățământul preuniversitar” destinată cadrelor didactice și personalului de suport (consilieri școlari, psihologi etc.) din învățământul preuniversitar.

Formarea va conține atât informații teoretice – concepte fundamentale, indicatori ai egalității de gen, legislație în domeniu etc., cât și exerciții și fișe de lucru pentru abordarea egalității de gen la clasă. Mai mult, formarea va fi una interactivă, cu exerciții de lucru în grupuri mixte și materiale audiovideo. Activitatea face parte dintr-o serie de două formări care se desfășoară în Cluj-Napoca și București în luna mai 2022.

  • Alexandra Columban, Directoare Executivă a Centrului de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), cu peste 8 ani de experiență în cercetare și formare, precum și analiză de politici și legislație de drepturile omului și egalitate de gen. Autoare de studii și rapoarte despre egalitate de gen și prevenirea violenței de gen.
  • Irina Ilisei, Președintă a Asociației Plural,  cu peste 10 ani de experiență în educație civică prin metode non-formale în domeniul antidiscriminării, egalității de gen și incluziunii și peste 5 ani de experiență în cercetare privind egalitate de gen și incluziune socială.

Toți participanții vor primi un certificat de participare care va menționa numărul de ore de formare urmate (12 ore). De asemenea, participanții vor primi fragmente dintr-un manual privind integrarea egalității de gen la clasă. Manualul este încă în lucru și va fi diseminat integral după finalizare.

Pentru a participa, vă rugăm să vă înscrieți prin formularul următor până marți, 17 mai: https://forms.gle/H5VsMpRDNZjuXM8U9 , sau prin email la adresa irina.ilisei@asociatia-plural.ro.

Informații suplimentare:


Proiectul „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație” este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen