• Română
  • English

Apel voluntariat pentru Flashmob itinerant: ”VREM EDUCAȚIE SEXUALĂ OBLIGATORIE ÎN ȘCOLI”

septembrie 14, 2015

sex ed

Căutăm voluntare/i care doresc să se implice într-un eveniment public prin care vom transmite un mesaj important: Vrem educație sexuală obligatorie în școli!

Instituțiile statului trebuie trase la răspundere pentru situația îngrijorătoare în care se află țara noastră în domeniul sănătății sexuale și a reproducerii. România se află pe primele locuri în Europa la rata natalitații la adolescente și la incidența bolilor cu transmitere sexuală. Discriminarea persoanelor LGBTQ și a celor infectate cu HIV/SIDA este la cote alarmante. Iar violurile și violența sexuală au ajuns subiect cotidian de știri.

Evenimentul va avea loc luni, 28 septembrie, începând cu ora 10:00. Conceptul evenimentului este flashmob itinerant - o suită de flashmob-uri în fața mai multor instituții publice. Din punct de vedere vizual, punctul principal va fi să atragem atenția asupra numărului mare de sarcini la adolescente. 
În plus, voluntarele şi voluntarii vor împărți flyere cu cifre și statistici relevante.

Mai multe detalii vor fi oferite în cadrul unei întâlniri care va avea loc înainte de eveniment.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită un email la adresavoluntari.ceg@gmail.com până la data de 23 septembrie 2015, în care să precizeze numele şi nr. de telefon de contact. La cerere, se pot elibera adeverinţe de voluntariat.

Vă așteptăm alături de noi!

Coaliţia pentru Egalitate de Gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen