• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Jurnal de lectură X: She Said

februarie 25, 2022

Salut!

Am citit cartea „She Said”, de Jodi Kantor și Megan Twohey, apărută în 2020.

Cartea este scrisă de cele două jurnaliste de la New York Times, Jodi Kantor și Megan Twohey, care au publicat materialul de investigație despre Harvey Weinstein, unul din articolele care au declanșat mișcarea MeToo pe plan internațional.

Ce m-a interesat la această carte este relația dintre femei, feminism și media, o relație care pentru foarte multă vreme a fost ostilă. Deși presa ar trebui să fie de partea publicului și să conteste puterea, de multe ori publicațiile și televiziunile ajung să sprijine puterea și status quo-ul, pentru că aceste instituții sunt deținute de capitaliști.

Cum abordăm drepturile femeilor în media este una dintre cele 15 teme abordate într-o serie de videoclipuri la care lucrez, în cadrul unui nou proiect.

xoxo

Adriana

_____________

Proiectul „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație”, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen