• Română
  • English

Jurnal de lectură XIII: Femei în țara hipsterilor

martie 25, 2022

Salut!

Am gânduri suplimentare de spus despre eseul  „Hipster, sinecdocă. Erou al clasei de mijloc sau țap ispășitor”, de Ciprian State, apărut în 2019, în volumul „Hipsteri, bobos și clase creative”.

Textul nu conține foarte multe referiri la statutul femeilor în hipsterimului românesc, dar am stat să mă gândesc la cum văd situația și am destul de multe de zis despre asta. M-au interesat mai ales următoarele abordări: dinamicile de putere între hipsteri și hipsterițe, cum pot să arate relațiile romantice, care este situația când vine vorba de sex positivity și multe altele.

Cum arată, practic, viața unei hipsterițe și care sunt pericolele cu care se confruntă este subiectul unuia dintre cele 15 videoclipuri noi la care lucrez, parte din proiectul EGALIS.

xoxo

Adriana

_____________

Proiectul „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație”, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen