• Română
  • English

Jurnal de lectură V - Munca femeilor 

decembrie 30, 2021

Salut!

Salut! Am citit cartea „Marxismul și Asuprirea Femeilor”, de Lise Vogel, apărută în 1983.

Multe autoare au contribuit de-a lungul timpului la conturarea unei înțelegeri a rolului femeilor în sistemul capitalist – altfel zis – a unui set de idei marxist-feministe. Aceste idei au stat la baza revoluției sexuale din anii ’60 - ’70,  și sunt utilizate și astăzi în avansarea egalității de gen. În „Marxismul și asuprirea femeilor”, Lise Vogel vorbește despre tipurile de muncă invizibile și ignorate prestate de femei.

M-a interesat la această carte explorarea ideii de muncă feminină, fie că este vorba despre munca domestică, munca reproductivă sau munca emoțională – niciuna dintre ele nu este remunerată sau luată în considerare atunci când vine vorba de viața în capitalism.

Tema muncii feminine este subiectul unuia dintre cele 15 videoclipuri noi despre feminism la care lucrez, pentru un nou proiect.

xoxo

Adriana

_____________

Proiectul „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație”, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen