• Română
  • English

Jurnal de lectură III - Sex at Dawn

decembrie 9, 2021

Salut! Una dintre cărțile pe care le-am citit recent este „Sex at Dawn”, de Christopher Ryan și Cacilda Jetha, apărută în 2010.


Volumul este o perspectivă proaspătă asupra evoluției sistemelor de împerechere ale oamenilor, iar autorii argumentează că ființele umane au evoluat în grupări de vânători și culegători în care interacțiunea sexuală era o resursă împărțită în interiorul grupului, la fel ca mâncarea, îngrijirea copiilor și apărarea grupului.

Citind „Sex at Dawn”, m-a interesat explorarea ideii de monogamie și dacă este „naturală” sau nu; autorii spun că mare parte din concluziile cercetărilor din domeniul psihologiei evoluționare au apărut printr-un proces în care cercetătorii proiectau credințe și presupuneri moderne asupra grupurilor de vânători și culegători.

Non-monogamia și modul în care acest stil de relaționare poate schimba și redefini viețile femeilor este una dintre temele cărții pe care o explorăm într-o serie de 15 noi videoclipuri despre feminism, în cadrul noului nostru proiect, EGALIS.

xoxo

Adriana

_____________

Proiectul „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație”, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen