• Română
  • English

Ziua Națională a Lecturii - moment de reflecție cu privire la rolurile și inegalitățile de gen prezente în literatură

februarie 15, 2022

Ziua Națională a Lecturii celebrată pe 15 februarie este un moment bun de reflecție cu privire la rolurile și inegalitățile de gen prezente în literatură.

Marcăm această dată cu o propunere de activitate pe care profesorii o pot implementa la clasă pentru recunoașterea stereotipurilor existente în societate, conștientizarea rolurilor de gen, încurajarea gândirii critice și sensibilizare cu privire la tematica egalității de gen.

Puteți descărca fișele activității de aici.

Orice operă literară care ilustrează situații din viața umană prezintă implicit sau explicit o serie de roluri de gen prezente în acel context sociocultural și în acea perioadă istorică.

Cel mai adesea literatura română canonică a rămas preponderent conservatoare cu reprezentări feminine și masculine bazate pe valori patriarhale.

Materialul va face parte din ???????? ?????? ????? ????????? ?????? ????????? ?????????? ?? ??? ?? ?????, la care lucrează echipa EGALIS.

Dacă doriți să primiți manualul imediat după lansare, scrieți-ne pe adresa de email contact@ongen.ro cu subiectul „Manual pentru profesori.”


Proiectul „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație” este derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen