• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Peste 170 de ONG-uri și peste 12 400 de susținători cer Guvernului numirea Adrianei Radu în Consiliul Economic și Social (CES)

La mai bine de o săptămână de la contestarea nenumirii Adrianei Radu, Președinta Asociației SEXUL vs BARZA, ca membră aleasă în Consiliului Economic și Social cu 304 voturi, Secretariatul General al Guvernului nu a dat nici măcar un număr de înregistrare la contestațiile depuse de Adriana Radu și Coaliția pentru Egalitate de Gen. Cabinetul Prim Ministrului și Secretariatul General al Guvernului nu s-au exprimat public față de niciun jurnalist care i-a contactat pe acest subiect.

Pe 4 ianuarie va intra în funcție noul CES, dată de la care corectarea deciziei abuzive va fi îngreunată.
Între timp, peste 12 400 de persoane au semnat două petiţii independente (petitieonline.com și campaniamea.declic.ro) care solicită numirea doamnei Adriana Radu în CES, în conformitate cu metodologia agreată de către Secretariatul General al Guvernului.

În plus, peste 170 de organizații non-guvernamentale au semnat un Apel privind solicitarea punerii în drepturi a dnei Adriana Radu ca membră în Consiliului Economic și Social. Apelul este semnat și de organizația Frends pentru Dezvoltare, a cărui candidat, Andrei Botez, votat cu o treime din voturile obținute de Adriana Radu a fost numit de Prim Ministru în Consiliul Economic și Social, deși nu a câștigat procesul electoral.

Atât cele două petiții, cât și Apelul au fost înaintate ieri, 29 decembrie, către Cancelaria Prim Ministrului Florin Cîțu, Secretarului General al Guvernului, Dragoș Condrea, dar și liderilor partidelor de la Guvernare, președintele PNL Ludovic Orban, co-președinților USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, și președintelui UDMR, Kelemen Hunor.

Adriana Radu, Președinta Asociației SEXUL vs BARZA, a declarat: „Sunt foarte recunoscătoare pentru valul de susținere publică spontană și pentru solidaritatea colegilor din atât de multe organizații. Lipsa unei explicații cu privire la decizia de a nu îmi fi confirmată alegerea în CES este nedreaptă nu doar pentru mine ci pentru toți colegii mei și cei care mă susțin. Cred că această susținere este un semnal clar că toată lumea își dorește respectarea de către Guvern a procesului democratic desfășurat pe VotONG.ro și relevă nevoia de a avea în CES o voce de reprezentare a drepturilor femeilor. Mai cred și că toată această susținere nu ar fi venit dacă nu am fi muncit constant timp de 8 ani pentru a educa 350 000 de urmăritori online ai platformei educaționale SEXUL vs BARZA."

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen