• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Decizie CNCD: Alka este prima companie din România amendată pentru publicitate sexistă

februarie 1, 2020

Petiția depusă în 2018 de organizații membre ale Coaliției pentru Egalitate de Gen a primit verdictul CNCD: amendă 10.000 de lei pentru o campanie publicitară care obiectifică sexual femeile.

„Campania publicitară pentru produsele Alka, care are ca scop promovarea produselor prin asocierea cu imagini în care se regăsesc preponderent femei, imagini însoțite de mesaje care în mod vădit tentă sexuală, promovează o imagine degradantă şi ofensatoare asupra femeilor şi aduc atingere demnităţii femeilor promovând sexismul şi obiectificarea acestora, reprezintă faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în hotărârea publicată de CNCD care poate fi consultată aici.

Sperăm ca acest precedent important să-i facă pe publicitari să gândească campanii fără stereotipuri și sexisme.

Știrea despre decizia CNCD a apărut în câteva publicații:

Capital: Prima companie privată din România amendată pentru reclame sexiste! De la ce a pornit tot scandalul

G4Media: Premieră: Alka, prima firmă amendată de CNCD pentru reclame sexiste

PaginaDeMedia: Alka, amendă pentru reclamă cu tentă sexuală: „Promovează o imagine degradantă şi ofensatoare asupra femeilor”

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen