• Română
  • English

Decontarea certificatelor medico-legale pentru victimele violenței în familie de către Primăria Capitalei

decembrie 18, 2015

15

Coaliția pentru Egalitate de Gen a făcut pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie 2014 o analiză a serviciilor de asistență socială acordate la nivelul municipiului București în cazurile de violență în familie. Analiza s-a bazat pe datele culese din documentele publice de pe site-urile Primăriei Municipiului București și a primăriilor de sector, a DGASMB și a DGASPC-urilor de sector, din convorbirile telefonice sau întâlnirile directe ale membrilor Coaliției cu funcționarii angajați în aceste instituții.

La sfârșitul lunii martie 2015, doamna Iuliana Loredana Ghiţă, Directoarea Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul DGASMB, a anunțat Coaliția pentru Egalitate de Gen că DGASMB va propune Consiliului General al Municipiului București să fie decontate certificatele medico-legale victimelor violenței care au domiciliul sau care locuiesc pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti, atât copii cât și persoane adulte.

La un an de atunci propunerea  nu a fost încă aprobată de CNGMB. Din întâlnirea avută în data de 9 decembrie 2015 cu doamna Cosmina Simiean, directoarea Direcției de Asistență Socială a Municipiului București, la sediul instituției, s-au dat asigurări că propunerea va primi avizul favorabil al primarului interimar al Capitalei, domnul Răzvan Sava, în următoarele săptămâni iar aprobarea de către CGMB se va face în maxim 3 luni de zile de la primirea avizului.

Vom sprijini în continuare toate demersurile necesare pentru ca femeile victime ale violenței în familie de pe raza București să își poată deconta certificatele IML care dovedesc agresiunea suferită. Decontarea se va extinde de asemenea pentru femeile victime ale violenței sexuale.

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen