• Română
  • English

Studiu: Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

aprilie 6, 2023

La începutul lunii aprilie 2023 a fost lansat un studiu privind percepția femeilor din România asupra egalității de gen și mișcării feministe. Studiul a fost realizat de Brennan Group pentru Asociația Solidaritate și Egalitate, prin intermediul Tudor Communications, în cadrul campaniei de
conștientizare asupra egalității de gen #WeAreHalf.

Câteva din concluziile studiului:

96% dintre româncele educate din mediul urban consideră că egalitatea de gen nu este încă realizată în România

43% dintre acestea spun că au fost martore la atitudini și comportamente inadecvate față de femei în mediul profesional, inclusiv hărțuire fățișă.

O proporție mare din participantele la cercetare au auzit sau cunosc cazuri de violență domestică, unele dintre ele fiind chiar victime.

Combaterea violenței domestice și a hărțuirii sexuale sunt considerate cele mai importante obiective ale mișcării pentru egalitate de gen.

Este nevoie de educație împotriva violenței domestice încă din școală.

86% dintre femeile educate de la oraș consideră că violența domestică nu înseamnă doar agresiunea fizică asupra femeii.

99% femei consideră că femeile aflate în posturile de conducere dintr-o companie suntcel puțin la fel de capabile ca și bărbații.

98% dintre femeile educate de la oraș consideră că femeile sunt la fel de potrivite ca și bărbații în domeniile STEM.

Respondenții studiului efectuat de compania de sondare și cercetare de piață Brennan Grup pentru Asociația Solidaritate și Egalitate sunt în majoritate femei, rezidente în mediul urban, angajate cu studii superioare/manager/întreprinzător, cu venituri peste medie. Studiul a fost alcătuit pe baza a 714 chestionare.

Studiul este disponibil aici.

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen