• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Înscrie-te la WikiGap Hackathon!

iunie 27, 2022

Ai între 14 și 25 de ani și cauți un proiect interesant pentru vara aceasta? Implică-te într-o activitate de popularizare a personalităților feminine și a mișcării feministe din România!

Înscrie-te la 𝗪𝗶𝗸𝗶𝗚𝗮𝗽 𝗛𝗮𝗰𝗸𝗮𝘁𝗵𝗼𝗻, un eveniment care are ca scop scrierea a 20 de pagini de Wikipedia, în limba română, despre femei care merită cunoscute și despre momente din mișcarea pentru drepturile femeilor din România.

Cu prezență fizică. În #19iulie la Cluj-Napoca. În București, te așteptăm pe #23iulie.

După atelier, vei avea la dispoziție 3 săptămâni pentru a te documenta și a scrie pagina de Wikipedia pe care ți-ai ales-o. Noi oferim materiale didactice și extrase din enciclopedii și biografii.

La 𝗪𝗶𝗸𝗶𝗚𝗮𝗽 𝗛𝗮𝗰𝗸𝗮𝘁𝗵𝗼𝗻 vei avea ocazia să afli mai multe despre egalitatea de gen, despre personalități feminine mai puțin cunoscute, despre organizații și publicații ale femeilor din secolele trecute și din prezent. Vei învăța cum să creezi de la zero o pagină de Wikipedia respectând standardele comunității online.

Completează formularul de înscriere până cel târziu la 1 iulie 2022: https://forms.gle/J32CXbaQPLEKKToq8

Help us close the Wiki Gender Gap!

***

WikiGap Hackathon este organizat în cadrul proiectului „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație”, derulat de CPE - Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front ( Feminism Romania), Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA-SAF), Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului - ACTEDO, Asociația PLURAL (Plural Association) și Asociația SEXUL vs BARZA, proiect finanțat de Active Citizens Fund - Romania, prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

#egalitatedegen#feminism#hackathon#wikigap#Ieditwikipedia

#haide#ActiveCitizensFund#Romania#activecitizens#EEANorwayGrants

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen