• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Scrisoare către MAE referitoare la rezoluțiile Consiliului pentru Drepturile Omului aflate în curs de elaborare

iulie 2, 2015

În data de 1 iulie 2015, Coaliția pentru Egalitate de Gen a trimis Ministerului Afacerilor Externe o scrisoare cu privire la poziția României în elaborarea Rezoluțiilor Consiliului pentru Drepturile Omului.


 CĂTRE

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

În atenția Ministrului Afacerilor Externe (ministru@mae.ro

Cc SPRE INFORMARE: Misiunea Permanentă a României la Biroul Națiunilor Unite și alte organizații internaționale din Geneva (mission.romania@romaniaunog.org)

 Subiect: Rezoluțiile Consiliului pentru Drepturile Omului aflate în curs de elaborare

Organizațiile neguvernamentale semnatare din următoarele rețele:

- Coaliția pentru Egalitate de Gen 

- Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor – Rețeaua VIF

- Rețeaua Rupem tăcerea despre violența sexuala

 

Ref. la 1. Accelerarea eforturilor pentru eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor (Accelerating Efforts to Eliminate All Forms of Violence Against
Women: **Eliminating Domestic Violence) (A/HRC/29/L.16)

Vă solicităm să susțineți păstrarea formulărilor propuse în rezoluția prezentată pe masa discuțiilor și să respingeți orice amendamente referitoare la:

- Eliminarea termenului de violență între parteneri intimi (intimate partner violence)

- Eliminarea termenului de viol marital (marital rape)

- Eliminarea termenului de educație comprehensivă pentru sexualitate (comprehensive sexuality education)

 

Ref. la 2. Întărirea eforturilor pentru prevenirea și eliminarea căsătoriilor forțate și timpurii (Strengthening efforts to prevent and eliminate child, early and forced marriage)
Vă solicităm să susțineți păstrarea formulărilor propuse în rezoluția prezentată pe masa discuțiilor de către Argentina, Canada, Etiopia, Honduras, Italia, Maldive, Muntenegru, Olanda, Polonia, Sierra Leone, Elveția, Marea Britanie, Uruguay și Zambia.

Ref. la 3. Eliminarea discriminării împotriva femeilor
Vă solicităm să susțineți păstrarea formulărilor propuse în rezoluția prezentată pe masa discuțiilor de către Columbia și Mexic.

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen