• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Biblioteca vie - Festivalul Egalității de Gen (9-10 mai 2015)

mai 6, 2015

cover biblioteca vie2

 

Ți-ar plăcea să ai ocazia să stai de vorbă cu o filipineză care lucrează ca bonă în România? Dar cu o grafferiță? Cu o actriță, cu o femeie musulmană sau cu o fată care povestește experiențe de hărțuire stradală în București? Acestea și alte persoane din viața reală vor fi ”cărți” la Biblioteca Vie din cadrul Festivalului Egalității de Gen!

UNDE: parcul Herăstrău din București, în cadrul ONGFest, la cortul nr. 23
CÂND: sâmbătă și duminică, 12.00 – 14.00

Biblioteca Vie este un eveniment în care cărțile sunt oameni cu o poveste, bazat pe metoda educației non-formale ce urmăreşte să pună publicul faţă în faţă cu prejudecăţile sale și prin conversațiile cu cărțile să întrevadă lumea prin alți ochi. În mai multe ţări, acest tip de activitate este folosit de organizaţii şi grupuri pentru promovarea diversităţii şi toleranţei.

Cum funcționează Biblioteca Vie?

• La cortul Festivalului Egalității de Gen un bibliotecar te va întâmpina cu catalogul cărților; devenind cititor vei accepta politica Bibliotecii Vii și regulile de funcționare.
• Din catalogul de cărți poți să alegi o carte pe care dorești să o citești.
• În cazul în care cartea pe care vrei să o citeşti este deja împrumutată de un alt cititor, poți să alegi o altă carte sau să aștepți până se eliberează;
• Poți să petreci 20 de minute cu cartea ta, după care trebuie să o aduci în apoi la bibliotecă;
• Doar cititorii înregistrați care au citit și acceptat regulile pot să împrumute cărţi;
• Nu poți să rezervi o carte în avans - doar la fața locului;
• O carte poate fi împrumutată pentru 20 de minute şi trebuie să fie returnată în timp la bibliotecă;
• Cititorii pot să prelungească timpul de împrumut cu maxim10 min, anunţând direct bibliotecarii;
• Cititorii trebuie să returneze cărțile în aceeaşi stare fizică şi mentală în care au fost împrumutate; este interzis să aduci daune cărţii, să îndoi sau să rupi pagini, să o pătezi cu mâncare sau suc sau să îi aduci daune care să îi afecteze demnitatea în orice formă; cititorul este responsabil pentru păstrarea cărţii în condiţiile în care a primit-o;
• Cititorul acceptă și posibilitatea următoare: cartea să părăsească conversaţia dacă ea simte că cititorul o tratează într-un modt total nepotrivit sau îi răneşte demnitatea.


”Cărți” de la Biblioteca Vie, pe zile:

Sâmbătă, 9 mai:
- Cristina Eremia - activistă pentru dreptul la locuire
- Alice Monica Marinescu - actriță de teatru politic
- Fays- singura grafferiță din România
- Ynia - inginera filipineză care a venit să lucreze ca bonă în Romania
- Mariana Monica Băltărețu - polițistă

Duminică, 10 mai:
- Simona Maria Chirciu - carte feministă despre hărțuirea stradală
- Ruxandra Fatma Yilmaz- activistă pentru drepturile femeilor
- Maria Petrescu - polițistă
- Valentin Nicolescu - bărbat feminist

Activitatea face parte din programul Festivalului Egalității de Gen.

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen