• Română
  • English

Jurnal de lectură IV - Revoluția sexuală

decembrie 16, 2021

Salut!

Am citit recent cartea „The Sexual Revolution”, de William Reich, apărută în anul 1936.

Reich a fost un protejat al lui Freud, care a venit cu niște idei „eretice”, împotriva celor ale maestrului său. Era convins că emoțiile și politicul au impact direct asupra corpurilor noastre. Volumul „The Sexual Revolution”. Reich explorează motivele pentru care revoluția sexuală scârțâia în anii ‘30, având Rusia din acea perioadă ca studiu de caz.

M-a interesat felul în care legislația progresistă din Rusia acelei perioade a influențat revoluția socială și implicit revoluția sexuală, dar mai ales de ce acea legislație a avut un succes limitat!

Revoluția sexuală și efectele ei, fie că e vorba de progres, fie că e vorba de reacțiune, este una dintre temele abordate de noul nostru proiect, EGALIS, care cuprinde și 15 noi videoclipuri despre feminism.

xoxo

Adriana

_____________

Proiectul „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație”, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen