• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Automobil Clubul Român, amendat de CNCD pentru o campanie publicitară sexistă. Apariții în presă.

iunie 4, 2015

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis sancționarea Automobil Clubul Român (ACR) cu o amendă contravențională de 2.000 de lei pentru campania ”Hai să facem centura greu de ignorat! – #seatbeltb00bing”. Sancțiunea vine după ce Coaliția pentru Egalitate de Gen a semnalat că mesajele și imaginile pe care le promovează această campanie lezează dreptul la demnitatea personală a femeilor din cauza conținutului misogin al acestora.


Apariții în presă:

Mediafax: CNCD a amendat Automobil Clubul Român pentru conţinutul misogin al unei campanii pentru folosirea centurii de siguranţă

România Liberă: Automobil Clubul Român, amendat de CNCD pentru o reclamă misogină

Digi24: CNCD a amendat Automobil Clubul Român pentru conţinutul misogin al unei campanii pentru folosirea centurii de siguranţă

Gândul: ACR a primit amendă pentru o reclamă „cu conţinut misogin”. Iată clipul cu pricina

Pro tv: Imaginile cu Gina Pistol si Nicoleta Luciu pentru care ACR a primit amenda. Explicatia CNCD: "S-a dorit testarea instantelor"

Realitatea tv: Automobil Clubul Român, amendat de CNCD pentru o campanie publicitară sexistă

Rtv: Automobil Clubul Român, amendat pentru o reclamă: "Femeia este pusă într-o situaţie degradantă"

Hotnews: Consiliul pentru Combaterea Discriminarii amendeaza ACR pentru o campanie premiata international, #seatbeltb00bing, din cauza "continutului misogin"

Cotidianul: De ce a fost amendat Automobil Clubul Român de CNCD

Ora de știri: ACR amendat pentru o reclamă cu ”caracter misogin”.

Pagina de Media: O campanie cu Gina Pistol, Jojo și Nicoleta Luciu care promovează purtarea centurii, amendată pentru „conținut misogin”

Marius Tucă: Mere, pere sau cireşe? Reclama ACR a fost amendată pentru discriminarea femeii

Rețeaua de Știri: Campania care încinge internetul. Clip care promova purtarea centurii, amendat pentru misoginism

B365: ACR, amendat de CNCD pentru campania cu sânii Nicoletei Luciu şi ai Ginei Pistol

DC News: CNCD a amendat ACR cu 2.000 de lei, pentru clipul "Hai să facem centura greu de ignorat!"

Adevărul: Campanie cu Nicoleta Luciu şi Gina Pistol în care este promovată purtarea centurii, amendată pentru „conţinut misogin“

Antena 3: ACR amendat pentru conţinutul misogin al unei campanii pentru folosirea centurii de siguranţă

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen