• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Senatorii au respins propunerea prin care „Educaţia sexuală” trebuia să devină materie obligatorie

mai 12, 2015

Senatorii au votat împotriva transformării disciplinei "Educaţie pentru sănătate" din materie opţională, în materie obligatorie. Asta după ce deputaţii dăduseră aviz pozitiv. Fostul ministru al Educaţiei în mandatul căruia a fost introdus acest opţional, senatorul Ecaterina Andronescu, a explicat pentru "Adevărul" că propunerea legislativă a doctorului Tudor Ciuhodaru (senator PP-DD) nu avea nicio şansă să primească un vot pozitiv.

Vezi articolul complet aici.

Amintim că în noiembrie 2014, la inițiativa Asociației Sexul versus Barza și a Coaliției pentru Egalitate de Gen, peste 20 de organizații nonguvernamentale au transmis o scrisoare deschisă ministrului Educației și ministrului Sănătății în care solicitau introducerea educației sexuale ca materie obligatorie în școli.

Scrisoarea a fost amplu mediatizată și a primit un răspuns evaziv din partea Ministerului Educației. De la Ministerul Sănătății nu a fost transmis nici un răspuns oficial la scrisoarea trimisă de ONG-uri.

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen