• Română
  • English

Memorialul victimelor violenței în familie, la teatrele bucureștene

decembrie 5, 2014

vaw-face_06727400

În această seară, în mai multe teatre din București va avea loc ”Memorialul victimelor”. Câte 10 scaune din sălile de spectacol vor fi îmbrăcate cu pânză albă în memoria femeilor decedate în urma violenței în familie, vor purta numele și poveștile cu sfârșit tragic ale acestora.

- Teatrul Odeon, Sala Majestic, 19.00, ”Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva”
- Teatrul Mic, 19.00, ”Primăvara d-nei Stone la Roma”
- Teatrul Național, 19.30, Sala Pictura, ”Micul infern”
- Teatrul Bulandra, 20.00, Sala Liviu Ciulei, ”Șarpele în iarbă”.

Voluntarii și membrii rețelei vor fi prezenți în holul teatrului pentru a răspunde la întrebări și pentru a oferi pliante cu informații despre dimensiunea fenomenului violenței împotriva femeilor.

Aseară ”Memorialul victimelor” a fost găzduit de Teatrul Evreiesc.

Evenimentul reprezintă o inițiativă a organizațiilor nonguvernamentale din Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și are deviza „prea multe femei trăiesc cu frica în sân la ele acasă”.

Evenimentul face parte din Campania pentru introducerea ordinului de protecție de urgență, parte a Proiectului „Ordinul de protecție – campanie de advocacy și asistență juridică”, al cărui obiectiv este acela de a promova drepturile femeilor și de a proteja femeile victime ale violenței în familie prin urgentarea emiterii ordinului de protecție.

Proiectul este implementat de Asociația Transcena în parteneriat cu Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen A.L.E.G., Asociația femeilor împotriva violenței Artemis, Asociația Front, Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului GRADO, Institutul Est-European pentru sănătatea reproducerii, Asociația Anais, Asociația Centrul de Dezvoltare Curiculară și Studii de Gen Filia, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Fundația Sensiblu, Asociația E Romnja și este finanțat de Open Society Foundation.

Programul campaniei poate fi consultat aici.

Imagini de la memorialul de la Teatrul evreiesc aici.

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen