• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Activități în țară de 25 noiembrie – Ziua Internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor

noiembrie 22, 2014

 

afis 25 nov

București

PROTEST: Cerem servicii mai bune de asistență în cazurile de violență asupra femeilor!  Primăria Capitalei, orele 11 – 12. Organizator: Coaliția pentru Egalitate de Gen.

Depunerea unui memoriu la Primăria Capitalei și la primăriile de Sector.

Sibiu

Seară de veghe pentru martorele tăcute. Orele 16-19, Sibiu, str. N. Bălcescu, zona fântânii. Organizator: Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen, A.L.E.G.

Cluj

Marș și moment de reculegere în memoria victimelor care au fost ucise ca și urmare a unor acte de violență domestică. Orele 16:30 – 18.30. Punct de plecare: Piața Avram Iancu. Organizatori: Asociația VIVAD, Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului – ACTEDO.

 Suceava

Lansarea campaniei ”Dăruieşte. Ajută. Respectă”. Ora 14:00, la Prefectura Suceava, în Sala „Nicolae Labiş”. Organizator: Asociația SEVA în parteneriat cu Comisia Judeţeană pentru Egalitate de Şanse, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului,

 Târgu Mureș

Lansarea campaniei ”16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii” – invitație transmisă grădinițelor și școlilor de a participa în campanie. Premierea câștigătorilor concursului de eseuri „Spune NU violenţei!”. Organizatori: Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii.

 Baia Mare

Seară de veghe în memoria fetelor/ femeilor care au murit de pe urma violenţei în familie. Organizatori: Asociația Artemis, SPAS Baia Mare, Asociaţia YMCA Asociaţia Femina XXI, ANES – Compartimentul Teritorial Maramureş – Comisia Judeţeană pentru Egalitate de şanse cu colaborarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

 Timișoara

Uniți împotriva violenței. Pietonala Mărășești, între orele 17,30-18,30. Organizator: Asociația SPICC.

 

Lista este în curs de actualizare.

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen