• Română
  • English

Semnează pentru avort sigur și accesibil în Europa

mai 8, 2024

Peste 20 de milioane de femei din Europa încă nu au acces la avort în siguranță și nu pot lua decizii pentru propriul corp și propria viață.

Mișcarea europeană My Voice, My Choice a lansat o inițiativă cetățenească pentru a cere Comisiei Europene sprijin financiar pentru statele membre care ar putea efectua întreruperi de sarcină în condiții de siguranță, în conformitate cu legislația lor internă, pentru orice persoană din Europa care încă nu are acces la avort sigur și legal. 

În România avortul a devenit un lux. Prețul unui avort medicamentos poate ajunge până la 1.800 de lei, iar cel al unui avort chirurgical până la 4.800 de lei. Procedura nu este gratuită nici în cazul în care o victimă a agresiunii sexuale are nevoie de servicii medicale de întrerupere a sarcinii.

În România avortul a devenit inaccesibil. Majoritatea spitalelor și clinicilor de stat și private refuză să facă întreruperi de sarcină. 

Această inițiativă europeană trimite un important semnal către statele membre: femeile și fetele din Europa vor să trăiască o viață în siguranță, cu respectarea drepturilor lor.

Împreună și în solidaritate strângem 1 milion de semnături!
România are o cotă de minimum 23.265 de semnături. 
Semnează și dă mai departe!


Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen