• Română
  • English

Jurnal de lectură I - Manifestul comunist

noiembrie 15, 2021

Salut! Am citit „Manifestul comunist” de Karl Marx și Friedrich Engels, publicat în 1848.

Manifestul a format baza mișcării comuniste moderne așa cum o știm. În manifest, cei doi autori vorbesc despre cum capitalismul se va auto-distruge în mod inevitabil, va fi înlocuit cu socialismul și, pe termen lung, va deveni comunism.

În ceea ce privește manifestul, m-a interesat să aflu mai multe și să vă povestesc și vouă despre care sunt ideile comuniste de bază care au intenția de a egaliza relațiile de clasă, de a pune punct sclaviei moderne și de a reglementa relațiile de muncă și drepturile muncitorilor și angajaților – fiind baza emancipării femeilor și câștigării drepturilor lor.

Emanciparea femeilor și datorită ideilor prezente în manifestul comunist este una dintre temele cărții pe care o explorăm într-o serie de 15 noi videoclipuri despre feminism, în cadrul noului nostru proiect, EGALIS.

xoxo

Adriana

_____________

Proiectul „EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație”, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen