• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Egalitatea de gen este în declin în România - raport Forumul Economic Mondial

iulie 21, 2021

Forumul Economic Mondial a publicat cercetarea anuală privind egalitatea de gen în lume.

Situația este îngrijorătoare în context Covid: inegalitatea de gen a crescut, fiind nevoie acum de 135 de ani pentru atingerea egalității, față de 99 de ani calculați anterior. Generația actuală de femei nu va cunoaște acest progres în timpul vieții proprii.

Scorul cel mai slab îl înregistrăm la puterea politică: suntem pe locul 141 din 156 privind numărul femeilor cu funcții la nivel guvernamental și pe locul 129 privind puterea politică a femeilor.

România a înregistrat cel mai mare declin din regiunea Europei de Est și Asiei Centrale. Lituania ocupă primul loc în regiune, cu cele mai puține disparități de gen. În fața României se mai află state precum Serbia, Belarus, Georgia, Ucraina, Muntenegru și Kazahstan.

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen