• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

Revista presei din perspectiva de gen, 28 septembrie-04 octombrie 2015

octombrie 5, 2015

Din cuprins:

 - Dăncilă: Am propus cota de minim 30% femei pe listele de candidați în 2016; conducerea PSD susține obiectivul

- Apel pentru introducerea educației sexuale în școli, adresat Ministerului Educației de peste 60 de ONG-uri

- Mars in Bucuresti pentru introducerea educatiei sexuale in scoli. Voluntarii s-au ales cu o amenda pentru o “sfoara intima”

- Festivalul Egalității de Gen – Sibiu, oraș gender-friendly

- Profesor de la o şcoală din Capitală suspectat că fotografia eleve în baie, cercetat pentru violarea vieţii private. ISMB face anchetă

- Un bărbat acuzat de viol a fost lăsat în libertate şi a comis un nou viol: „De ea făceau poliţiştii mişto. Pe el nu l-au deranjat nici cu un telefon”

- Şefa ginecologilor din Vaslui care îşi umileau pacientele sărace, făcându-le „scroafe“ şi „vaci“: „Regret şi îmi este ruşine pentru ce s-a întâmplat!“

- Moașa, ignorată de autorități în detrimentul mamelor și nou-născuților

- Antena 1, amendată pentru limbajul de la "Un show păcătos". Bătaia lui Guţă a rămas nesancţionată pentru că "legea nu interzice bătaia la TV, după ora 23.00"

Pe larg:Revista presei_28 septembrie-04 octombrie 2015 final

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen