• Română
  • English
Susține-ne
Susține-ne!

TIMPUL FEMEILOR. Mentalități privind rolurile de gen în familie

martie 3, 2015

perceptii2

.

Peste jumătate dintre români (54%) consideră că de educația și îngrijirea copiilor trebuie să se ocupe femeile, spre deosebire de 15% care nu sunt de acord cu acest lucru.

Peste jumătate dintre români (53%) consideră că treburile casei sunt sarcina femeilor, spre deosebire de 14% care spun că nu sunt de acord cu acest lucru.

Sursa: Studiul ”Percepţii şi atitudini privind discriminarea în România”, CNCD, 2012 (pg. 56)

Website-ul Coaliției pentru Egalitate de Gen a fost actualizat în cadrul proiectului EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), în parteneriat cu Asociația Front, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA), Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația PLURAL și Asociația SEXUL versus BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Navigare ușoară în lumea egalității de gen

Copyright (c) Coaliția pentru Egalitate de Gen